tarihinde yayınlandı Yorum yapın

Off road Vinç Ruhsata İşletme

 Bağış yapmak için giriş yapın: Giriş yapmak Kayıt olmak

OFF ROAD VİNÇ RUHSATA İŞLETME

     Off road araç sahiplerinin kafasını karıştıran bir meseledir off road vinç ruhsata işletme. Trafik kanunun 32. maddesine göre aracın orjinalliğini bozacak her türlü işlem trafikten men sebebidir ve araç orjinal haline getirilene kadar men işlemi kalkmaz. Araç üzerinde yapılan değişiklikler kanunen ruhsata işletilmek zorundadır.

Off Road Nedir?

 

Off road bir araba yarışı türdür. Bu yarışa uygun olarak üretilen araçlar vardır. Bu araçlar jip tipinde araçlardır. Farklı aksesuar ve ekipmanların montajına uygun yapısı bulunan bu araçlar doğa sporlarında kullanıldığı için bazı aksesuarlara sahip olması bir mecburiyet olarak ortaya çıkmaktadır. Katıldığı yarışlarda bataklık veya çamur deryasında batan veya yolda kalan araçların kurtarılması için off road araçlarına vinç, çeki demiri gibi ekipmanlar takılmaktadır. Bu ekipmanların takılması yarışlarda araçların yolda kalmaması ve yarışı tamamlayabilmesi açısından çok önemlidir. Bu ekipmanlar sayesinde vinç yardımı ile yolda kalan bir başka yarışmacıyı kurtarmak mümkün olabilecektir.

 

Off Road Vinç Ruhsata İşletme Önemli midir?

 

Off road yarışlarında kullanılan araçlar da Türkiye vergi kanunlarına tabi olarak ruhsatlı olarak alınması gereken araçlardır. Bu araçlar ilk alındığında vinç ve çeki demiri gibi ekipmanlara sahip değillerdir. Bunların sonradan taktırılması gerekmektedir. Bunun için önce aracın bu ekipmanları takabilecek bir tamirciye götürülmesi gerekmektedir. Aracın kendi servisine de bu ekipmanlar taktırılabilmektedir.

 

           Off road vinç ruhsata işletme işlemi yapılmadan takılan vinci kullanmak sorun oluşturmaktadır. Vinç takıldıktan sonra ruhsata eklenmemiş olan vinç suç anlamına gelmektedir ve aracın çekilmesine kadar giden bir cezai işlemi doğurmaktadır. Bu nedenle off road yarışlarında kullanılacak araçlara takılan vinç en kısa sürede ruhsata işlenmesi gerekmektedir. Trafik yasasının 30/1 maddesine göre off road araçlarına takılan vinç ruhsata işlenebilmektedir. Ruhsat alınan kuruma giderek bu işlemi en kısa sürede yapmak araç sahipleri açısından faydalı olacaktır. Yapılan bu açıklamadan da Off road vinç ruhsata işletme işleminin son derece önemli olduğu anlaşılmaktadır.

 

Off road araçlarına yapılan vinç taktırma işleminin ruhsata işlenmesi ile ilgili olarak izlenecek yasal prosedür ilgili ürünün plan ve faturası ile beraber TUV Turk muayene istasyonuna gitmeniz EK-1 formu ile beraber tespit yaptırmanız gerekmektedir. Vinçin faturası mutlaka ruhsat sahibi adına kesilmelidir. Ek-1 formuna yapılan tespitle ile bağlı bulunduğunuz trafik tescil bürosuna gitmeniz yeterli olacaktır. Bilmiyorsanız bu konuda faaliyet gösteren danışmanlık firmalarından hizmet alabilirsiniz. Danışmanlık firmalarının internet sitelerini ziyaret ederek de yapmanız gerekenleri öğrenebilirsiniz.

 

My Review

Review Form...

Reviews

Loading Reviews...
Report Post Contact admin
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir